محتوای خبری معاونت غذا و دارو

به همت معاونت غذا و دارو دانشگاه

دومین روز از کارگاه آموزش بازرسی طبق الگوی PIC/S 

دومین روز از کارگاه آموزش بازرسی طبق الگوی PIC/S برای رؤسای ادارات متناظر طبیعی، سنتی و مکمل معاونت های غذا و دارو سراسر کشور برگزار شد. 

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، دومین روز از کارگاه آموزش بازرسی طبق الگوی PIC/S برای رؤسا و کارشناسان ادارات متناظر طبیعی، سنتی و مکمل معاونت های غذا و دارو سراسر کشور با حضور دکتر دلنوازی مدیر اداره فرآورده های طبیعی، سنتی ومکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران روز دوشنبه 14 مرداد 98 در محل سالن شورای حکیم سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد. 
در این جلسه دکتر زهره بزاز کارشناس ارشد کمیته GMP و ریسک PIC/S به مرور خلاصه ای از مطالب روز گذشته پرداخت و گفت: اساس PIC/S جمع کردن قاچاق و تقلب است؛ امروزه قاچاق در دنیا در مقایسه با کشور ایران بیشتربوده و کشور ایران توانسته با ایجاد سایت ttac باعث جلوگیری از امر قاچاق شود.
وی در ادامه گفت: در هیچ سیستمی امکان خطا از طرف یک شخص صورت نمی گیرد و چنانچه لرزش و یا اشتباهی صورت پذیرد قطعا از جانب کل گروه است. 
دکتر بزاز در خصوص تعریف جی ام پی گفت: جی‌ام‌پی به معنی اصول ساخت خوب است که برای بالابردن کیفیت و اطمینان از کارایی فراورده دارویی بکار  می ‌رود. کاهش ضایعات و جلوگیری از خطرهای احتمالی تولید نیز از فوائد جی‌ام‌پی محسوب می‌گردد.
کارشناس ارشد کمیته GMP تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت(WHO) یکسری قوانین و اصول جی‌ام‌پی را وضع کرده است که مشتمل بر ۱۷ اصل است. اصول جی‌ام‌پی کنوانسیون بازرسی داخلی(PIC/S) که به صورت GMP-PIC/S نوشته می‌شود که 9 اصل دارد.
وی با تاکید بر اینکه یک بازرس باید چهار اصل (PIC/S) را رعایت کند به معرفی این چهار اصل که شامل رعایت ادب با روابط عمومی بالا، داشتن آمادگی، تخصص، بردباری و صبر و تحمل پرداخت 50 درصد آن شامل اخلاقیات و  50 درصد دیگر آن ابزار  کار بازرس است.
وی خاطرنشان کرد چنانچه یک بازرس نتواند گزارش خوب تهیه کند، مشکلات مشاهده شده روی زمین می¬ماند و افراد به عدم انطباق¬ها به خوبی توجه  نمی¬کنند ولی یک گزارش خوب ممکن است تمام امکانات یک سازمان را برای برطرف کردن مشاهدات شما، بسیج کند تا آن مشکل هر چه زودتر برطرف شود؛ و مهارت¬های آیین نگارش، نحوه شروع و اتمام یک گزارش، استفاده از تصاویر، نتیجه¬گیری و ارائه پیشنهادات کاربردی و اجرایی، باعث می شودکه زودتر به نتیجه برسید و اهمیت موضوع را بیشتر به خواننده منتقل کنید.
 دکتر بزاز افزود: چشمان یک بازرس باید از عقاب تیزتر باشد و در هنگام مراجعه به سازمان، تمام جوانب کار را به خوبی ببیند و حتی از راه دور تشخیص دهد که چه مشکلی وجود دارد و اقدامات مناسب را انجام دهد.
همچنین برخی اوقات کارکنان سعی می¬کنند کارهایی انجام دهند که عدم انطباق¬ها از چشم بازرس پنهان باشد ولی شما می¬توانید با خوب دیدن بدون کارآگاه بازی، شواهد عدم انطباق را مشاهده کنید و جلوی اینگونه فعالیت¬ها را بگیرید.
وی خاطرنشان کرد: نکته مهمی که هر بازرس باید رعایت کند مدیریت زمان است واگر مدیریت زمان در فعالیت¬های یک بازرس وجود نداشته باشد، علاوه بر اینکه نمی¬تواند مکان های زیادی را مورد بازرسی قرار دهد، کارکنان و مدیران مجموعه¬ها نیز با ورود این فرد احساس ناراحتی می¬کنند،چراکه می¬گویند باعث می¬شود، نتوانند به دیگر کارهای روتین خود بپردازند ولی اگر شما همان مدت زمان بیان شده در برنامه را اجرا کنید، از دید مدیران و کارکنان، بازرس منظمی خواهید بود و نگاه ویژه¬ای به شما خواهند داشت.
دکتر بزاز در پایان یادآور شد: یک بازرس متعهد علاوه بر اینکه مهربان و دلسوز است، در کار خود قاطعیت دارد و تا کاری را به نتیجه نرساند، رها نخواهد کرد و اگر موضوعی باشد که جان افراد در خطر باشد، با قاطعیت تمام، سعی در برطرف نمودن مشکل دارد.
توضیح اینکه سیستم کیفیت در ادارات بازرسی GMP و تولید فرآورده های دارویی از عناوین مورد بحث در دومین روز کارگاه آموزش بازرسی طبق الگوی PIC/Sاست.
 
خبرنگار: خدیجه آب پر
عکاس: مرتضی ابراهیمی

 

کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر